Tuesday, April 06, 2010

Spring is near..

Spring is near. I will not actually say it is here yet, but veeery close.

Let me present: La Paloma
I have two of this one in my garden. But I have some diffiuculties in making it stay healthy. It seems to struggle a bit. But I hope it will be better with age.
Jeg har to stk av denne i hagen. Men jeg har hatt litt vanskeligheter med å få den til å holde seg frisk. Ser ut til å slite litt. Men jeg håper den "vokser" det av seg.Origin: Hans Jürgen Evers (Germany, 1985).

Floribunda
Parentage: unknown
Flower size: 9cm
Scent: Mild fragrance.
Flowering: Blooms in flushes throughout the season.

Height/Spread 50 to 75 cm
Hardiness USDA zone 6b through 9b (default).

Moving along with: White Gold.

I really hope this climber survived the hard winther we had this year. When I looked at it the other day, it dìdn`t look so great. But I am not giving up hope. Flowers with clusters of white flowes. Gorgeous!
Jeg håper virkelig at denne klatreren overlevde den harde vinteren vi hadde i år. Jeg kikket på den her om dagen og det så ikke så bra ut. Men jeg gir ikke opp håpet. Blomstrer med store klaser av hvite blomster. Nydelig!Origin: Brownell Family (United States, 1943).

Climber
Parentage: unknown
Flower size: 9cm ...
Scent:
Flowering: Blooms in flushes throughout the season.
Height/Spread 610 cm.... Not in my garden!! Maybe around 200cm.
Hardiness USDA zone 6b through 9b (default).


And then we have: Grace

Another Austin rose. This one has not been given the best conditions in my garden. I am sorry to say. Normally it struggles with too heavy Geraniums surrounding her. But this year I have moved away some of the invasive friends, and we hope for a better year.
Enda en Austin rose. Denne har desverre ikke fått den beste plasseringen hos meg. Beklager å måtte si det. Vanligvis sliter hun med noen litt for invasive geranium som kvele henne litt. Så i år har jeg flyttet litt på disse i håp om at hun trives bedre med litt rom rundt seg.Origin: David Austin (United Kingdom, 2001).

English Rose , Shrub.
Parentage: AUSleap × Seedling
Flower size: 3".
Scent: Strong, tea fragrance.
Flowering: Blooms in flushes throughout the season.
Height/Spread 120x120.cm
Hardiness USDA zone 6b through 9b (default).

4 comments:

 1. Nå fant jeg en roseblogg jeg! Så fint, den skal jeg legge inn i bloggrollen min :)
  White Gold var ny for meg, for en skjønn blomst! Håper virkelig den overlever hos deg Charlotte. Så bra med USAsonekart for Norge :) Jeg tror jeg skal være så frekk og spørre om jeg kan kopiere den over i min egen blogg. Jeg har en hagegal familie i USA som følger bloggen min, så det hadde vært moro

  ReplyDelete
 2. Det kartet må da være feil mht Danmark og Skåne? Hovedkartet viser at det er samme sone i midtDanmark som hos meg. Det er det ikke! Og Skåne samt kysten av Danamrk ville jeg trodd hadde vært amerikansk sone 9.

  ReplyDelete
 3. La Paloma kjøpte jeg i fjor. Her står den i krukke, så det skal bli spennende å se hvordan den utvikler seg.....

  ReplyDelete
 4. Ja Ninni, det kartet der er ikke helt til å stole på. Men desverre det eneste jeg fant..

  ReplyDelete

Love to hear from you